De nieuwste video vind je hier! Het vierde en laatste interview: Joost in Australie !

zaterdag 25 september 2010

Bloglovin' I'm lovin' it

Jeetje...ik maar op zoek zijn naar een manier om een beetje orde in de choas van Blogs te scheppen. Struikel ik zowat over een site heen, die het voor me kan doen!

Blogs zijn er natuurlijk voor bedoelt, bepaalde (of alle) dingen te delen met geinteresseerden... en af en toe zitten er ook zeker hele leuke collumns tussen! Maar hoe, HOE!! KOM JE ER DAN OP?
Dat vroeg ik me al een hele tijd af vooral omdat ik actief ben op enkele blogs, werk gerelateerd maar ook voor onze reis naar Australie. Blogspot (Blogger) heeft namelijk als beginscherm, puur een inlogpagina waarna je gelijk bij je eigen blog(s) terecht komt. Das superfijn, alleen ja...ik wil ook weleens wat anders lezen dan mijn eigen verhalen.

Toen ben ik gaan Googlen op: alle blogs blogspot
helaas kreeg ik met deze zoekactie nog niet echt een goed antwoord, maar uiteindelijk kwam ik bij een hulppagina waar dit onderwerp ook werd besproken!"Score!!!!" (dacht ik)
Wat je doet is in Google typen site:blogspot.com , de webmensen onder ons weten al dat je daarmee dus alle pagina's van blogspot opvraagd. Zodoende krijg je de hele waslijst van iedereen die ooit een blog is begonnen op Blogspot... tja...maar of je dat wilt :s

Ok, dat is dus een manier om een beetje verder te kunnen lezen dan je neus lang is;), maar het was nog niet helemaal wat ik wilde. Toen..ineens...het LICHT! Via een blog waar ik toevallig op klikte, zag ik een button aan de rechterkant met de tekst: Follow this blog with Bloglovin'
Als je dan toch al aan het rondsnuffelen bent, klik je al gauw verder, dus ik kwam op Bloglovin' terecht.
Ge-wel-dig! Ik weet zeker dat er wel meer websites bestaan die hetzelfde doen, maar ik was hem nog niet tegengekomen in ieder geval! Wat BlogLovin' doet (en daarom schrijf ik dit stukje, zodat jullie hopelijk er ook gebruik van gaan maken) is een lijstje vormen van de Blogs die jij leuk vindt om te volgen.

Voor degenen die nog steeds niet begrijpen wat een "blog" is, volgens betrouwbare bron wikipedia ;):
Een weblog, ook wel blog genoemd, is een website waarop regelmatig – soms meermalen per dag – nieuwe bijdragen verschijnen en waarop de geboden informatie in omgekeerd chronologische volgorde (het nieuwste bericht verschijnt als eerst) wordt weergegeven. Wie een weblog bezoekt, treft dan ook op de voorpagina de recentste bijdrage(n) aan. De auteur, ook wel blogger genoemd, biedt in feite een logboek van informatie die hij wil delen met zijn publiek, de bezoekers van zijn weblog.

Het voordeel van Bloglovin' is dat je een home/ startpagina hebt, waar je ook echt bestaande blogs kan bekijken, geordend op genre. Dat is al superfijn, want zo kan ik bijvoorbeeld dingen lezen over fotografie, reizen of mode. Wat je vervolgens kan doen, als je een blog vindt die je leuk lijkt om je op te 'abonneren' is deze toevoegen aan je lijstje! Alles is geheel gratis te volgen en het enige wat je eenmalig doet is je emailadres invullen en een wachtwoord intypen (die je zelf kan kiezen). In plaats van de blog stuk voor stuk te gaan bezoeken, wanneer je wilt kijken of iemand iets nieuws heeft geplaatst, kan je dus ook gewoon inloggen op Bloglovin' en gelijk in 1 overzicht zien wat er nieuw is!
Dus eigenlijk hoef je niet meer in je internetbrowser het adres van de website/ blog te typen, maar het enige wat je zou moeten doen is www.Bloglovin.com opslaan bij je favorieten of in een of andere tab plaatsen. Op die manier is het 1 klik, inloggen en gelijk bekijken wat nieuw is!

Ook als mensen dus onze blog willen volgen en zich niet hebben ingeschreven voor een nieuwsbrief, kunnen dus op deze manier toch automatisch erop worden geattendeerd dat er een nieuw stukje is geschreven.

Op deze blog staat aan de rechterkant, bovenaan de button " Follow this blog with BlogLovin' ". Door daar op te klikken kom je op de website uit en kan je Sign Up klikken. Daarna wordt je emailadres gevraagd, en het wachtwoord wat je wilt gebruiken. Eenmaal ingevuld krijg je een bevestiging in je mail met een link, door daar op te klikken wordt je account geactiveerd. Zo gemakkelijk is het!

De stappen daarna zijn ook simpel:

Bij New Posts, kom je terecht in het overzicht van
de door jou toegevoegde blogs. Als je nog niets hebt toegevoegd zal er niets in staan natuurlijk.










Aan de linkerkant vind je de mogelijkheid om een Blog toe te voegen aan je lijst.
























Als laatste hoef je dan alleen nog maar het blog adres in te typen, wat in dit geval is: www.lievesteef.blogspot.com

Als je search indrukt, verschijnt in het volgende scherm de blog waarna je deze kan toevoegen!


Hopelijk wordt het voor jullie op deze manier ook wat fijner en overzichtelijker om alle verhalen te kunnen lezen, mocht ik wat vergeten zijn..stuur me even een berichtje!

Follow my blog with bloglovin

woensdag 8 september 2010

Tips voor een reis plannen naar en in Australie

Een van de beste dingen die je kan doen wanneer je niet kan slapen en met een deken op de bank ligt (terwijl je vriend al tijden boven in bed ongestoord ligt te slapen) is weer een bericht schrijven op je blog. Onze bestemming is bekend, onze reisplannen zo ongeveer ook en het is zo goed als zeker dat dat te gek gaat worden!

Maar misschien is het ook wel waardevol voor mensen die gericht of via een omweg op deze site komen, dat we enkele geheimen delen van HOE we toch op die geweldige ideeen komen;) .Nou...in het geval van zo'n to-do-list opstellen, is het denk ik vooral meer je fantasie de vrije loop te laten...en je niet teveel aan je toeristendrang over te geven. Wil niet zeggen dat ik wil dat je je lonely planet door de wc spoelt, want die nemen we zelf natuurlijk ook mee, maar het kan geen kwaad soms na te denken over wat je allemaal in zo'n ver land wil doen, wil meemaken..of nog beter; waar je een verschil kan maken. Hoe gaaf is het bijvoorbeeld om een plant of boom te kunnen planten in een van de vele Bontanical Gardens in Australie, waar ze speciale soorten planten laten groeien en waar kinderen, ouderen en toeristen natuurlijk weer wat kennis uit kunnen halen. Zo'n boompje, gepland door ons, zal er dan voor een hele lange tijd blijven staan en groeien. Waarschijnlijk zal niemand weten dat wij, twee Nederlanders, hem daar hebben gepland. Maar wij weten het zelf wel..en wie weet onze kleinkinderen later ook nog. Dat ze later als backpackers ook bij diezelfde boom uitkomen... Dat speciale gevoel, dat je daadwerkelijk een klein verschil hebt gemaakt in een ander land, daar ben ik naar op zoek.





Natuurlijk zouden we ook ' echt' een verschil kunnen maken in Australie, door bijvoorbeeld daklozen van de straat te halen...maar we zijn wel soort van op vakantie natuurlijk;).

Dus het opstellen van zo'n to-do-list, een lijst die voor ieder weer kan verschillen laat ik geheel verder aan jullie over. Alleen al het nadenken wat er voor jou in zo'n lijst zou moeten komen, is denk ik net zo waardevol als de uiteindelijke lijst zelf. Het leven is kort...

Daarom zal ik een opsomming maken van handige websites die je kunnen helpen bij het zoeken van goedkope accomodatie (zoals hostels maar ook hotels in de grotere steden), auto's huren, vluchten door Australie en van en naar de omliggende eilanden, blogs van andere reizigers en verschillende fora waar je terecht kan voor vragen.
Over het algemeen hebben we veel gezocht naar budget overnachtingen, maar op de meeste sites geven ze altijd een overzicht die je zelf op prijs kan ordenen. Altijd een leuk spelletje om het ene 4 sterren hotel veel goedkoper per overnachting op een andere site terug te zien.


Accomodatie regelen, last minute of ver vooruit

http://www.latestays.com
http://www.laterooms.com
http://www.quickbeds.com
http://www.expedia.com.au
http://www.wotif.com
http://www.hotel.com.au
http://www.cheaperthanhotels.com.au
en natuurlijk
http://www.hotels.com
http://www.ebookers.com
http://www.booking.com
http://www.agoda.com

Dit is trouwens echt een geweldige site: http://www.airbnb.com hier kan je op zoek gaan naar goedkope/ dure kamers en appartementen. Van goedkoop tot wat duurder en allemaal worden ze verhuurd door particulieren die wat vrij hebben. Via de site kan je eerst mailcontact hebben en kijken of de ruimte in die periode vrij is. Je hoeft niet gelijk te boeken dus. Het verschilt van een kamer in een normale gezinswoning tot een hip appartement. Erg leuk principe en het wordt al wereldwijd door vele mensen gebruikt. Ook leuk om wat bij mensen in hun huis rond te kijken via de foto's, zo veilig van achter je eigen pc.

Voor veel beoordelingen van bezoekers over hotels wereldwijd is http://www.tripadvisor.com erg waardevol. Alleen moet je wel bedenken, dat ook concurrerende hotels elkaar graag een hak zetten door een nep recensie te plaatsen.
Natuurlijk zijn er nog veel meer websites, en eigenlijk bieden er veel dezelfde informatie. Het is weer persoonlijk wat iemand fijner vindt m.b.t. het boeken, via een creditcard/ paypal of Ideal (als je geluk hebt bij enkele sites). Over het algemeen is het natuurlijk de creditcard, maar het verschilt wel weer per website hoeveel je voor de extra kosten betaalt. Of je direct of ter plaatse pas de kamer betaalt, hangt vaak van het hotel af. Goed alles nalezen dus voor en nadat je hebt geboekt!

Auto huren Australie (en New Zealand)
http://www.alamo.nl en http://www.autohuren.nu/ ( offertes van verschillende organisaties aanvragen/ bekijken)

http://www.budget.com.au (blijft toch erg goedkoop als je een economy car nodig hebt)
www.thrifty.com.au
http://www.hertz.com.au
http://www.drivenz.com.au/
http://www.apexrentals.co.nz
http://www.Jucy.com.au

Campervans
http://www.backpackercampervans.com
http://www.britz.com
http://www.wickedcampers.com.au
http://www.spaceships.tv
http://maui.com.au
west australia: http://www.gocamper.com.au

En natuurlijk nog veel meer, hier is het trouwens ook een tip om op fora een beetje te zoeken wat mensen over verhuurbedrijven zeggen. Soms kom je via wat google werk erachter dat de auto's (met name de Campervans) echt te oud en versleten zijn en dat mensen regelmatig langs de weg stilstaan. Ook een avontuur op zich...



Ook is hier een tip dat je er rekening mee moet houden dat:
- je ouder dan 21 jaar moet zijn, wil je een auto kunnen huren in Australia
- er extra kosten zijn als je een auto op een andere plek terugbrengt dan waar hij is opgehaald. Wij bijvoorbeeld, moeten voor de one way langs de Westkust op zo'n 200/ 300 dollar extra rekenen. Daar gaat je goed gevonden budget deal ;)
- je extra moet betalen als je een officiele tweede bestuurder aanmeldt (maar dit is overal wel zo dacht ik)
- en natuurlijk...als je een niet inwoner bent van Australie/ NZ betaal je ook weer extra bij.

Mocht je zeg, langer dan 8 weken gaan rondrijden met 1 voertuig. is het aan te raden om een auto te kopen i.p.v. te huren. Vanaf zo'n 8 weken speel je dan aardig kiet en daarna is het eigenlijk alleen maar goedkoper.
http://gumtree.com.au is hier een goede site voor, dit is de Australische marktplaats, maar ook via bedrijven/ websites worden auto's/ campers verkocht en eventueel weer ingekocht op een andere locatie. Bijvoorbeeld http://www.carmarket.com.au/ en http://www.travellers-autobarn.com.au/

Vluchten boeken in Australie/ New Zealand
Ik vind het op zich moeilijk hier hele belangrijke links te plaatsen, er zijn natuurlijk zoveel websites die je ' de goedkoopste ' tickets aanbieden. Maar over het algemeen doen ze allemaal hetzelfde kunstje;)
Ik geef daarom liever maar een paar websites, die net wat anders zijn, typisch voor Australia zijn of opvallen.
http://www.travelzoo.com/au (handige site, waar je een mailing van kan krijgen..die je wijzen op soms hele mooie deals in hotels, resorts, cruises en vliegtickets)
nogmaals http://www.lastminute.com
http://www.bestflights.com.au/
www.virginblue.com.au ( zij hebben vaak happy hours, waar vluchten heeeel goedkoop worden verkocht)
http://www.jetstar.com/au/
http://www.airasia.com/au/en/ erg goedkoop en dan maar hopen dat je niet hoeft te staan tijdens je vlucht;)

Enkele blogs die ik kon vinden van mensen op reis door Australie
http://kylie-en-jason.blogspot.com
http://outbackstijn.blogspot.com
http://a-new-life-downunder.blogspot.com/
http://krookodil.blogspot.com


Enkele Australie Fora

http://www.wereldwijzer.nl/australie
http://australieforum.nl
http://www.australie.startpagina.nl/prikbord
http://australie.reisforum.nl

Handige websites, boordevol Australie nieuws en tips
http://www.australie.nl
http://www.australia.com
http://www.australia.gov.au
www.australieonline.nl
www.immi.gov.au (voor visa aanvragen)

Australische radio via internet (dus ook in Nederland) te beluisteren
http://www.2dayfm.com.au/player (sydney/ melbourne regio)
http://www.929.com.au/player (west australie/ Perth)

Mocht ik er de komende tijd nog achter komen dat ik van alles ben vergeten op te schrijven, zal ik dit bericht wel gewoon updaten met nieuwe info. Hopelijk komt dit ooit nog voor wat mensen van pas die toevallig op onze blog uitkomen, voor onszelf is deze lijst ook erg handig op zich...want eenmaal in Australie kan ik gewoon even mijn eigen bericht nalezen wanneer ik een hotel of vlucht wil boeken! ;-)