De nieuwste video vind je hier! Het vierde en laatste interview: Joost in Australie !

maandag 11 oktober 2010

Zeg Stefan en Lieve, hoe staat het ervoor??

Het is bijna zover! Over zo'n anderhalve maand gaan we op reis en beginnen we het avontuur in Sydney, de stad waar we elkaar hebben leren kennen. Fijn om een weekje weer thuis te zijn, aan de andere kant van de wereld.

De laatste loodjes...overzicht verkrijgen van wat er nog moet gebeuren in Nederland (wat we achterlaten en hoe) en wat we eventueel kunnen regelen in Australie voordat we aankomen.


Maar goed, eerst even back to reality...we zijn nu nog in Nederland;). We hebben de laatste weken enkele dingen kunnen regelen die belangrijk waren zoals Lieve haar paspoort vernieuwen, de Visums zijn aangevraagd en goedgekeurd (ze willen ons blijkbaar echt terug het land in hebben;)), we hebben nog enkele overnachtingen geboekt (om zeker te zijn dat we ergens kunnen overnachten i.v.m. de drukte op de desbetreffende plek) en hebben al vaak besproken hoe we onze koffer en backpack zo licht mogelijk gaan inpakken. Besproken inderdaad, voor de rest kan je er nu nog vrij weinig mee.
Het is in ieder geval wel de bedoeling dat we met zo min mogelijk op reis gaan, behalve de nodige kleding, foto- en videoapparatuur. Ik besef het ook steeds meer de afgelopen maanden, dat het zo fijn is dat we al eerder in Australie zijn geweest (voor mij wordt het nu de 4e keer dat ik die kant op vlieg), dus we weten vrij goed hoe alles werkt daar. Hoe we relatief goedkoop kunnen leven, waar we op kunnen besparen...en vooral ook dat we onszelf geen breuk tillen aan spullen die we uit Nederland willen meenemen. Vrijwel alles kunnen we goedkoop in Australie en Nieuw Zeeland krijgen. Nu maar hopen dat voor ons de dollar wel positief blijft....anders is dat wel een domper!

Nieuw op onze blog is trouwens de tab (in het menu hierboven)
"Gezocht: Nederlanders in Australie ".
Gaat overigens ook op voor Nederlanders in Nieuw Zeeland, maar anders werd het zo'n lange titel ;).
Eigenlijk komt dit idee voort uit onze Oz-list, met punten wat we allemaal willen ondernemen Down Under en in NZ, omdat het emigreren naar zo'n ver land vele kanten kent.  Ik heb wel eens vaker online gezocht naar ervaringen van (Nederlandse) mensen en vaak is dat heel verschillend. De een is zeer blij dit gedaan te hebben en heeft een eigen leven opgebouwd daar, de ander heeft stiekem heimwee naar Nederland en maakt zichzelf eigenlijk daarmee net zo ongelukkig als toen hij of zij in Nederland woonde (met heimwee naar Australie). Ik vond dit een zeer interessant gegeven en begon me ook af te vragen of het te maken zou hebben met ons verleden als Nederlanders, die in vroegere tijden al de hele wereld over hebben gereisd en landen veroverden. Of zou het juist komen doordat we uit een relatief klein landje komen, waar zoveel mogelijk is en ons Nederland de wereld in het klein is? Ik hoop in ieder geval door het interviewen van wat mensen op onze route die permanent woonachtig zijn in Australie en Nieuw Zeeland een antwoord te krijgen op deze vragen.


De plannen voor de komende weken;
- onze Oz-list uitbreiden. Vooral ook al voorwerken en contactgegevens/ connecties verzamelen waardoor we dus gemakkelijk de punten ook echt kunnen uitvoeren!
- alles nog even nalopen of de administratieve dingen goed achtergelaten zullen worden en of alles klopt voor tijdens ons verblijf overseas,
- hopen op veel reacties van mensen die mee willen werken aan de documentaire over geemigreerde Nederlanders en daar contact mee leggen,
- vooral erg veel genieten van het feit dat we bijna gaan!!

Al met al nog genoeg te doen. Iedereen weer bedankt voor alle leuke reacties die we via de site, mail, andere online media en natuurlijk in het echte leven krijgen!


Lieve



1 opmerking:

  1. Hallo,

    Zie onze weblog wij zijn net in het bezit gekomen van een verblijfsvergunning voor Nieuw Zeeland waar we zoals het nu uitziet vanaf februari 2011 zullen gaan wonen. http://moira-en-joost.blogspot.com
    Hebben 3 jaar rondgereisd ook 9 maanden in Australie geleefd.
    Wij mijn man en ik zaggen het niet meer zitten om in NL weer opnieuw te moeten beginnen vandaar dat we naar een ander land zijn gaan kijken. Ik denk wel dat je als je emigreerd je er zelf gewoon wat van moet maken het ligt echt vooral aan jezelf.

    gr van Moira die nu op Koh Tao, Thailand zit.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren op bovenstaand bericht kan hieronder! Liever persoonlijk contact? Stuur een mailtje naar stefanlieve@yahoo.com