De nieuwste video vind je hier! Het vierde en laatste interview: Joost in Australie !

vrijdag 29 oktober 2010

Boekjes! Handig..als t maar niet te zwaar is om mee te sjouwen :)


Vandaag gaan we het eens over reisboeken hebben, of eigenlijk weer wat tips als je je reis een beetje wil plannen en wat van pas kan komen onderweg.
Het is altijd aan te raden als je van plan bent ergens naar toe te gaan, dat je je ogen openhoudt in boekwinkels en reisbureaus. In ons geval, met als bestemming Australie en Nieuw Zeeland, hebben we ook gretig gebruik gemaakt van de Vakantiebeurs en ik ben nog naar de Australie Fair in Arnhem geweest afgelopen jaar. De Vakantiebeurs was overigens meer een excuus voor ons om even in Australische sferen rond te lopen (we hingen zo'n 2 uur in dat gedeelte rond en kregen nog stiekem VB bier aangereikt). Maar toch door de vele brochures, met mooie plaatjes, mee te nemen hebben we makkelijker een keuze kunnen maken voor het plannen van onze reis. Vooral bij de Australia Fair een aantal maanden terug, heb ik een klein tasje volgepropt met alle relevante brochures die ik kon vinden...en nee..ik schaam me er niet voor.

Hier enkelen uitgelicht met een toegevoegde waarde voor iedere Aussie/ NZ reiziger:


De gratis brochures inclusief travelmaps.
Dit kan je dus onwijs veel geld schelen als je in het land zelf van plan was kaarten te kopen. Gelukkig zijn bij veel hotels, hostels en tourism offices deze gratis te verkrijgen, als je voor de simpele versies gaat. Maar ik moet zeggen dat het erg fijn was om deze kaarten al in te kunnen kijken in Nederland. Op die manier konden we een beetje nagaan als we langs de westkust (Australie) en door Nieuw Zeeland zouden rijden, waar en welke vakantieparken/ campings er zijn. Daarnaast kan je ook de afstanden inschatten (in combinatie met Google maps online).
De BIG4 / TOP10 vakantieparken zijn door heel Australie en Nieuw Zeeland te vinden en bieden campingplaatsen aan, maar ook cabins of hotelkamers. Van alles wat dus.
De kaarten wegen bijna niets dus die neem je gemakkelijk mee in backpack of koffer.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Gidsen meenemen met complete reisjes/ uitstapjes, verplichten je gelukkig niet tot het daadwerkelijk boeken ervan. Dus daar moet je juist gebruik (misbruik) van maken :)
Op die manier kan je snel en overzichtelijk zien wat er allemaal te doen is in een bepaalde streek en wat het je ongeveer kan gaan kosten. Daarna trek je gewoon je eigen plan en bekijkt wanneer je het gaat ondernemen als je er eenmaal zit, dus in plaats met 20 personen onderneem je het vervolgens gezellig met z'n tweeen. Heerlijk als je alleen op elkaar hoeft te wachten, als er iemand weer een plaspauze in moet lassen. ;)






                                                                               ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 Deze gidsen heb ik laatst zelf besteld bij Mapshops.nl en die krijg je dus ook thuis bezorgd.
Ik had online gezocht naar wat handige boeken voor onderweg die ons konden wijzen op gratis standplaatsen met je tent of je auto/ Van. Op die manier kwam ik uit bij boekjes en kaarten van HEMA. (Niet dus onze Hema van de worsten enzo, maar een bedrijf gespecialiseerd in dit soort boeken.)
Vooral de Camping Atlas of Western Australie, is echt super handig. Deze bevat kaarten (ook de 4x4 tracks), campings waar je alleen kan komen met je 4x4 auto, campings waar verder niets aanwezig is maar je op een fantische plek kan overnachten, gratis standplaatsen (het enige wat je vaak doet is van te voren reserveren) en de normale campings. Het handige hiervan is dat je tijdens je reis rekening kan houden met waar de dichtsbijzijnde camping of tankstation is, erg belangrijk als je bijvoorbeeld door de Outback rijdt. Ik was zo'n 30 euro kwijt voor de Camping Atlas en de kaart van Perth naar Broome (ook aardig gedetailleerd). Je kan ze zeker ook in Australie kopen, maar vooral tijdens het plannen van al onze vluchten, de route en hoeveel tijd we nodig zouden hebben voor de westkust komt dit soort inkijk-informatie echt van pas. Als je ze in Nederland bestelt, wees dan ruim op tijd voor vertrek, die van mij moesten ook nog besteld/ gedrukt worden...er was niet zoveel vraag naar in Nederland (best gek;)).
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tenslotte had ik een jaar geleden ongeveer een boek gekocht bij een Amerikaanse boekwinkel in Amsterdam, over emigreren en wonen in Australie. Niet dat dat nu aan de orde is, maar toch leuk om door te bladeren en te hebben voor 'ooit'.

                                                         Living and Working in Australia - Laura Veltman

De inhoud gaat over politiek, geschiedenis, de gebruiken, werken, wonen etc. Ook worden bepaalde trekjes van de Australiers uitgelicht..zoals de pagina in de foto hierboven (erg grappig).


Stefan kreeg voor zijn verjaardag dit jaar een boek over Australie (Insight Guide), met de informatie (toeristisch uiteraard) die je nodig hebt over het land. Waarschijnlijk is dit het enige zware boek wat we mee gaan sjouwen :) en komt het voornamelijk van pas tijdens de reis langs de West kust in Australie.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Links :
Vakantiebeurs Utrecht 2011


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren op bovenstaand bericht kan hieronder! Liever persoonlijk contact? Stuur een mailtje naar stefanlieve@yahoo.com