De nieuwste video vind je hier! Het vierde en laatste interview: Joost in Australie !

dinsdag 14 december 2010

Eerste interview online!

Ja mensen, het heeft even geduurd...maar we hebben internet!
Wat blijft het toch lastig om in een modern land als Australie (de meeste plekken dan) internet te vinden.   Nou, het is er wel...maar als je relatief snel internet nodig hebt om een filmpje te uploaden dan blijkt het toch lastig.

Onze zoektocht de afgelopen dagen ging als volgt:
- alle Maccas af (MacDonalds ) hier hebben ze gratis internet maar zo langzaam,
- draadloze netwerken op de campings uitproberen (wel betaalt maar te sloom nevertheless),
- en met de auto een beetje sneu door te stad rijden, met de laptop naast ons om te kijken of we ergens en gratis netwerk tegenkwamen haha.

We hebben sinds gisteren eindelijk in Freo (Fremantle, een buitenwijk van Perth) bij de Vodafone winkel een internet dongel gehaald. Die pluggen we dus gewoon in onze laptop en kunnen hopelijk het grootste gedeelte van onze reis overal internetten. Fabian en Bibi, bedankt voor jullie leen-dongel...we hebben hem nog...maar Vodafone was goedkoper ;).

Maarrrrr, waar het nu echt over gaat in dit bericht is het eerste interview wat we hebben afgenomen op 9 December in Sydney. Semra was de eerste Nederlander die het aandurfde om met ons in gesprek te gaan over haar ervaringen in Australie en het resultaat is hier op de blog bovenaan (en dit bericht) terug te vinden.
Zoals uit het interview zal blijken is Semra tijdelijk in Australie vanwege een stage, maar wie weet kiest ze er ooit nog voor om langer te blijven (ja weer zo'n Love story ;)) . Om het 'interview project' te beginnen was zij de ideale persoon voor ons, omdat ze in zekere zin veel op ons leek vanwege het stagelopen en wonen in Sydney. (Iets wat ons erg bekend is).
Vanaf dit punt zullen we interviews afnemen met Nederlanders die langer in het land wonen om erachter te komen wat hun ervaringen zijn met het daadwerkelijke emigratie proces.

Veel kijkplezier en laat even weten wat je er van vindt:)


Een kopje koffie met....Semra from Lieve Dijsselbloem on Vimeo.


Eventuele publicaties van de video op andere websites, startpagina's en fora is toegestaan. Graag ontvangen we wel even een mailtje op stefanlieve@yahoo.com zodat we op de hoogte zijn, bedankt!

2 opmerkingen:

  1. Dag Stefan en Lieve!
    Hij is leuk geworden :D Ik ben benieuwd naar jullie volgende interviews! Succes!
    Groetjes,

    Semra

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heey Lief en Steef!

    wat fijn om jullie te kunnen volgen via filmpjes, foto's, verhalen...Beetje rot van de 1e webcam meeting: 3 uur geprobeerd met jullie te chatten, mr tevergeefs.. Volgende x nieuwe poging;)
    Wat een super tof interview. Ik moest zo hard lachen over het begin haha hoe je de lift uit kwam lief! De interview- en filmkunsten van jullie maken het tot een professioneel geheel hoor;)

    Hoe is het daar nu? Wat hebben jullie nog gedaan? Hoe is het weer nu?
    Ben heel benieuwd naar de volgende update van jullie en nieuwe interviews!
    Geniet samen:) en alvast een fijne kerst!
    xxx
    Veerle

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren op bovenstaand bericht kan hieronder! Liever persoonlijk contact? Stuur een mailtje naar stefanlieve@yahoo.com