De nieuwste video vind je hier! Het vierde en laatste interview: Joost in Australie !

woensdag 8 december 2010

U wordt geDOWNgrade, surprise!

Ik kan het verhaal heel kort houden, omdat wij er liever niet over praten. Maar omdat we weten dat er mensen zijn die in Nederland in alle ellende in de sneeuw vastzitten, hopen we dat jullie het extra waarderen 1 ellendig verhaal vanuit onze kant mee te krijgen...
Toen we vrijdag (met een dag vertraging) aankwamen in Sydney en het verhuurbedrijf van onze Studio opzochten, verliep het ontvangen van onze sleutels snel en gemakkelijkl. Erg fijn na de lange reis...
Snel mompelde het meisje tenslotte nog een vraag onze kant op :" Jullie weten dat jullie van kamer moeten wisselen op zondag?" 
"Nee......?"was onze reactie. 
" Oh vreemd, nou ja het is in ieder geval zo..omdat het bijna Kerst is komen de eigenaren van de woning zelf er gebruik van maken " (het was die dag 3 December...zo'n 3 weken nog te gaan voor Kerst).

Oververmoeid en een beetje verbaasd vonden we het allemaal prima en snel namen we de sleutels van ons tijdelijk onderkomen in ontvangst. De mensen die onze eerste video hebben bekeken, hebben ook meegekregen dat we echt een heel leuk appartementje hadden met mooi uitzicht. Het kamerwissel verhaal hadden we al snel op de achtergrond geplaatst en genoten de dagen dat we er zaten van het appartement. Helaas.....de zondag kwam snel.
Spullen weer ingepakt en het servies afgewassen weer opgeborgen in de keukenkastjes.

We zouden verhuizen van 707 naar 704, een paar deuren verder in de gang. Met alle spullen sjouwden we de hal door en openden de deur.....inderdaad DIT was echt een studio. We waren blijkbaar 'geupgrade' voor de eerste dagen van ons verblijf, vandaar ook de twee kamers in appartement 707. 704 Was echter wel een studio (slaap, woon en keuken gedeelte ineen) en nog erger....geen balkon! Daarbij kwam ook nog dat we aan de achterkant van het gebouw zaten...met 'bijna' uitzicht op de baai. Ja mooi....een stel huizen gewoon hoor.
Heel even zagen we deze roomswitch niet zitten, maar besloten het maar te accepteren en een beetje op z'n Nederlands met elkaar er over te mopperen en te klagen. Tot het moment dat we wilden gaan koken.
De kamers zijn semi - hotel, dus je krijgt er wel 1 rol wc papier, wat handdoeken, servies, kookgerei en bestek..maar housekeeping (een poolse schoonmaak meneer denken we) komt eens per week.
De bestekbak was zo NIET schoon en toen we nog een schaal vonden waar de chips resten in zaten, werd vooral ik (Lieve) niet vrolijk. Als we nou in een hostel hadden gezeten was dit alles nog enigzins vanzelfsprekend geweest in de gemeenschappelijk keuken, maar voor zelfstandige woon- en verblijfruimtes kon dit echt niet. 

De dag erna zijn we langs het kantoortje gelopen en die schrokken (gelukkig) ook van ons verhaal. Excuses werden aangeboden, maar helaas was alles volgeboekt op het moment, dus weer van kamer wisselen zou niet gaan. Nou ja...accepteren als onderdeel van ons avontuur dan maar he....;)
Overigens werd vandaag de schoonmaak meneer nog langsgestuurd...die eerder al een roostertje voor onze oven ergens had opgeduikeld (die zat er namelijk niet in haha). Alleen kwam hij met een rooster en schaal aanzetten die dus niet voor de kleine oven gemaakt waren hahaha.....gevolg: het deurtje kan niet dicht. Ook heeft hij alleen die ene bestek la schoongemaakt...en niet de rest van de keuken, waar ik nog steeds jeuk op mijn hoofd van krijg. 

Internet wat we zo fijn hadden vanuit ons eerdere verblijf, is samen met ons balkon en het juiste ovenroostertje ver te zoeken. Daarom moeten we als een stel zwervers op de stoep voor het gebouw met onze laptop zitten, daar hebben we wel bereik. We zitten ook letterlijk tegenover de zwerver bij de supermarkt aan de overkant, compleet met mondharmonica.






Een LEUK laatste nieuwtje over deze plek is dat ooit de Beatles hier hebben overnacht tijdens hun bezoek aan Sydney. De hele straat was gevuld met fans en (volgens ons) hebben ze vanuit ons eerdere balkonnetje staan zwaaien naar het volk beneden.
Stefan gaat vreemd genoeg ook steeds meer op een Beatle lijken......

3 opmerkingen:

  1. He! Baluh van de downgrade! Maar gelukkig hebben julllie wel gratis muziekanten die voor jullie spelen als je aan het internetten bent :D

    LOFV de haircut Stephan die Beatle shizzle is natuurlijk helemaal in :P
    MZZL

    Davy en Nienke natuurlijk ook maar die zit aan de andere kant van de wereld... Brabant ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey, behalve steef zijn haren lijkt op de foto ook of hij een druk Rock&Roll bestaan heeft. Net of er een paar lijntjes en spuiten in zijn gegaan.....;)! Zorg goed voor hem, haha!

    Have fun daar!

    gr Tom L

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hahaha Steef! Is weer helemaal in hoor. Met strakke broek en al!!! X Au3

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren op bovenstaand bericht kan hieronder! Liever persoonlijk contact? Stuur een mailtje naar stefanlieve@yahoo.com