De nieuwste video vind je hier! Het vierde en laatste interview: Joost in Australie !

zaterdag 4 december 2010

Sydney december 2010


"Hellooooo Sydney :)"
Dat zeiden we toen we uitgeblusd en zo gaar in het vliegtuig zaten, maar veilig geland op Sydney's Kingsford Smith vliegveld. We keken uit op het stadscentrum en tegen alle voorspellingen in, scheen de zon! Dat was al een mooi herstel na het TE koude Europese weer, zoals in London...waar we nog een dag hebben gezeten en met de metro hebben gereisd.
van Nederland, naar London tot Sydney
Het bleek super druk te zijn op het vliegveld. Veel toeristen en mensen die terug naar Australie gaan voor de kerst of oud en nieuw kwamen tegelijkerlijk met ons het land in.
Lieve besloot nog even een opfrismoment te nemen in het toilet, voordat we onschuldig glimlachend voor de douane beambte zouden staan. Wanneer je kerstmuziek op het toilet hoort, besef je echt dat je hele natuurlijke schema in de war is gegooid! Zon, lekkere temperatuur, mensen met korte broeken om je heen.....en je gaat dus van -4 naar +23 graden. Toch vieren ze hier gelukkig wel de kerstfeestdagen, dus op die manier kan je ergens nog een touw aan vastknopen...en heb je maar te accepteren dat het December is.

Ons visa was in orde en we zagen in de verte al onze tassen voorbij komen op de bagageband (als er een ding meeviel tijdens deze heenreis is het wel snelle verwerken van onze tassen uit het vliegtuig). We konden dus al snel aansluiten aan de immense rij van mensen die aan het wachten waren op hun laatste check, de bagage. Wij hadden braaf aangevinkt dat we wel wat aan te geven hadden, dropjes (die hadden we nog gehad van familie in Nederland). We wilden zeker niet worden aangehouden en een boete betalen als we niet hadden aangegeven dat we het Nederlandse goed bij ons hadden. Geen idee of dat ze dropjes als bedreigend zouden gaan vinden....
De warmte van buiten drong al een beetje binnen in de hal en een beetje ongeduldig en gewoon erg moe schuifelden we weer wat verder in de rij. Gelukkig waren hier verder geen problemen of rare dingen (had er ook nog wel bijgekund he;)) dus na de allerlaatse keer onze bagage gescanned te hebben...konden we Australie in!

Gelukkig stonden al onze vrienden ons daar op te wachten (nee...niemand natuurlijk), maar we kenden onze weg nog...en Steef moest en zou even zijn sigaretje roken. Daar zaten we dan, buiten bij de bloembakken een beetje verdwaasd om ons heen te kijken naar alle mensen die gehaast voorbij kwamen. Maar de zon scheen!

In het filmpje wat we gisteren online hebben geplaatst, is goed te volgen hoe chaotisch onze heenreis verliep. Maar ook de uiteindelijk studio waar we nu onze eerste week in Australie kunnen bijkomen is er te zien!
Vandaag staat op het menu: Sinterklaas vieren in Sydney, tijdens een picnic met Nederlanders. En daarbij hopen dat het droog blijft, want de voorspelling is wel weer regen.

Verder deze week; eens kijken welke Nederlanders de komende week beschikbaar zouden zijn voor een interview en nog wat vrienden opzoeken die ook hier op doorreis zijn of hier wonen.
En daarnaast..genieten!!

De nieuwste video zal (onaangekondigd) bovenaan de website worden geplaatst, nieuwe foto's zullen rechtsboven (in de verticale zijbalk) te zien zijn. Door op een foto te klikken kom je op onze Flickr fotopagina uit, daar zullen alle foto's verzameld worden.

Hele fijne Sinterklaas iedereen! En we proberen voor jullie morgenavond (zondag 5 dec 21:00 uur) nog de live video chat te houden! Dus degenen die niet Sinterklaas op zondag vieren en thuis opgesloten zitten in de sneeuw, kom met ons chatten :)

1 opmerking:

  1. Super dat jullie goed zijn aangekomen!
    Geniet van de warmte , heerlijk, ik ben jaloers.
    Hier is het koud mistig en glad in het hoge noorden.
    Greetje.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren op bovenstaand bericht kan hieronder! Liever persoonlijk contact? Stuur een mailtje naar stefanlieve@yahoo.com