De nieuwste video vind je hier! Het vierde en laatste interview: Joost in Australie !

woensdag 8 december 2010

Wat de Sydney-siders zoal bezighoudt....

Opraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah! Oprah Winfrey is in town!

De vlaggen met Oprah's afbeelding hangen uit in het gebied bij het Opera House (wat ze nu hebben omgedoopt tot Oprah house) en deze vlaggen worden afgewisseld met de al bekende Sydney.com vlaggen. Naast het feit dat je door deze banieren vooral de website van de mooie stad moet bezoeken, is het tweede belangrijkste ding afgebeeld... Oprah dus. 

Oprah is te zien in tv spotjes, Oprahs publiek (300 eerder gearriveerde, schreeuwende Amerikanen) wordt op de voet gevolgd bij alle toeristische activiteiten die ze verplicht uitvoeren en zal het gehele gebied rondom het 'Oprah House' komende week worden afgezet. Alsof de nieuwe koningin van Australie is gearriveerd...
Nietsvermoedende toeristen kunnen volgende week dus een aantal dagen niet eens het Opera House van dichtbij bekijken, of in de Botanical Gardens aangrenzend aan het gebouw vertoeven. 
Oprah's publiek, wat speciaal werd overgevlogen vanuit Amerika, is allemaal verdeeld in groepen en deze worden in een sneltreinvaart langs alle highlight van Australie geloodst. Oftewel: "Ze zien al het mooie wat Australie te bieden heeft!" 

En wij maar denken dat een van de hoogtepunten van Australie relaxen was, het genieten, een beetje wegkletsen met een mede backpacker en een biertje t drinken tijdens een BBQ.....maar dit zal wel aan ons liggen en zorgt Oprah's insteek ervoor dat het  echte aussie gevoel naar boven wordt gebracht.
Inmiddels zijn er 2 koala's in de Taronga Zoo die zich iedere avond in slaap zullen huilen, omdat er 300 Amerikanen ze 'even kwamen aaien' . 



Australie zal van deze kleine aanranding van het land uiteindelijk wel de vruchten gaan plukken, de publiciteit alleen al zet Australie opnieuw op de kaart als een land waar zoveel te doen is. Afwachten maar hoe de uitzendingen worden, waarschijnlijk zien we die pas als we alweer terug in Nederland zijn.




Voor Stefan is het trouwens wel een uitkomst dat het Opera House nu Oprah House heet....2 jaar geleden bleef hij deze telkens opschrijven als Oprah House ;)








Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren op bovenstaand bericht kan hieronder! Liever persoonlijk contact? Stuur een mailtje naar stefanlieve@yahoo.com