De nieuwste video vind je hier! Het vierde en laatste interview: Joost in Australie !

dinsdag 18 januari 2011

Rottnest Island 2 januari 2011


Bijna vergeten hier wat over te vertellen!
Na oud en nieuw, moesten we vrienden W. en M. natuurlijk nog wat meer laten zien van Perth. Een plek waar we zelf ook nog niet waren geweest, was het eiland Rottnest Island. Een klein half uur met de ferry vanaf Fremantle haven (of vanuit Perth te nemen, maar dat is gelijk 30 dollar meer voor een kaartje). Op een supermoderne ferry (met tv en bar) werden we zodoende op het eiland opgezet. Wat andere vrienden van ons eerder hadden gedaan, was fietsen huren voor de dag. Leek ons ook wel leuk, maar helaas het was een zondag en ook nog eens vakantie voor de Australiers...fietsen op...op het hele eiland. Het eiland is namelijk auto vrij (behalve de tourbussen en normale bussen die er rondrijden), maar je kan niet je eigen auto meenemen naar het eiland.
Jammer...geen fietsen dus. Gelukkig kan je er ook de normale bus nemen...binnen 3 kwartier kan je het rondje op het eiland hebben gemaakt, maar tussendoor spring je er gewoon bij de halte uit waar je wilt zijn. Het enige wat belangrijk hierbij is, is dat je in de gaten houdt wanneer je ferry terug vertrekt en wanneer de  bus bij je halte weer vertrekt. Die komt bij een halte maar twee keer in het uur langs namelijk.

Rottnest Island is echt een leuk eiland voor een dagtrip als je dus wilt fietsen (van te voren reserveren kan ook ;)), de natuur bekijken vissen, zwemmen en ...snorkelen! Overnachten is ook mogelijk, je hebt huisjes en een hostel op het eiland. Als we meer tijd hadden gehad (en het was geen hoogseizoen) hadden we denk ik dat ook nog wel gedaan.
Voor de rest heb ik er niet zoveel erover te vertellen, de foto's spreken voor zich...dus vandaar hierbij een fotoselectie...dan wil je vast ook wel naar het eiland :).
OH JA..en de Quokka's die typisch zijn voor het eiland...een beetje slome beestjes, die in de schaduw lagen op die hete dag. Je mag ze niet voeren, want ze hebben de neiging buikkrampen te krijgen van ons eten ;) ofzoiets... Hele schattige beestjes, te grote van een flink konijn (zie foto's).

Snorkelen op Rottnest Island

geweldige blauwe zee, rotsen en witte stranden

de Quokka!



2 opmerkingen:

  1. ahh rottnest island.. heb nog nooit zo'n mooi strand gezien! heerlijk snorkelen iniediedergeval ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. I want one!!!!!
    zo schattig, leven die alleen daar?

    X Au3

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren op bovenstaand bericht kan hieronder! Liever persoonlijk contact? Stuur een mailtje naar stefanlieve@yahoo.com