De nieuwste video vind je hier! Het vierde en laatste interview: Joost in Australie !

maandag 28 maart 2011

Interview 3 | Een kopje koffie met...Bep

Er was eens een meisje, 27 jaar, woonachtig in Roelofarendsveen. Op de kermis kwam ze een jongen tegen, die haar vertelde dat hij ging emigreren naar Nieuw Zeeland. Dat leek haar wel wat....

Dit was echter in 1954/1955.
Bep vertelt haar verhaal, hoe zij in Nieuw Zeeland terecht is gekomen. Hoe het in 'in die tijd' was om te emigreren en dat dit ook een nieuw begrip was in Nederland, "emigreren". Via haar neef (Joop) en zijn vrouw Coby, kwamen we bij haar terecht. Coby en Joop hadden we natuurlijk eerder geinterviewd in Melbourne.
In zo'n 3 uur tijd kletste ze de oren van onze hoofden en gaf ze ons ook nog huiswerk mee! Haar biografie, zelf geschreven en vertaalt naar het Engels door haar dochter, is haar trots en dat laat ze ook graag weten. ;)
Een interessante kijk op het leven van een jonge vrouw die het avontuur tegemoet ging. Maar ook mooi om te zien hoe ze, na zo'n lange tijd niet meer in Nederland te wonen, toch bepaalde Nederlandse trekjes blijft hebben. Ze spreekt overigens ook nog prima Nederlands, maar af en toe schakelt ze snel over naar het Engels. Ik heb geen ondertiteling geplaatst onder zulke gedeeltes, dat ging voor nu teveel tijd kosten. ;)

3 opmerkingen:

  1. Mooi verhaal!
    Als je straks wilt namijmeren over jullie Downunder trip: 28 mei te Velp Australia Fair, dagje downunder in NL.
    www.australiafair.nl
    Zelf ga ik a.s zaterdag voor 3 weken naar Oz ter promotie van onze stichting !
    Mvg
    Astrid

    BeantwoordenVerwijderen
  2. veel plezier Astrid:) Ik ben vorig jaar nog op die beurs geweest!
    Is het een idee om t.z.t. onze filmpjes op de beurs te showen? Mail me anders even op stefanlieve@yahoo.com . wij gaan zo naar het vliegveld..dan is het echt voorbij het avontuur :(

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Prachtig hoe ze haar geschiedenis in dichtvorm en boek kan beschrijven, knap hoor. Mooi beeld om zo je interviews af te sluiten en vast te leggen in deze snelle tijd.
    Complimenten !

    Fijn dat jullie weer in Holland zijn.

    Lieve groet
    je mam

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren op bovenstaand bericht kan hieronder! Liever persoonlijk contact? Stuur een mailtje naar stefanlieve@yahoo.com